DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİ (A ŞUBESİ)

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla Mart ayı etkinliklerinde okulumuz A şubesi öğretmeni Dilara Uygun ve öğrencileri Renkli Çizmeler, Sıddık ile Fındık adlı kitapları ele aldılar.

Renkli çizmeler adlı kitabı etkileşimli şekilde okudular. İçeriğinde bulunan kelimeleri inceleyip bilinmeyen kelimeler üzerinde beyin fırtınası yapıp sohbet ettiler. Doğadan toplanılan dal parçalarını değerlendirip çocukların istedikleri renklerde ipler kullanarak figürler ürettiler. Çizmeleri ip aracılığıyla oluşturdular.

Sıddık ile Fındık adlı kitabı etkileşimli şekilde okudular. İçeriğinde bulunan uyaklı sözcükleri belirlediler, bu  sözcüklerden Tematik Kartlar yaptılar ve uyaklı kelimeler ile çocuklar aktif öğrenme süreci yaşadılar. Bu kelimelerin bazıları çocuklar ile beraber seçerek Söyle-Çiz Etkinliğini gerçekleştirdiler.

29-03-202429-03-2024